Uitreiking Sweelinckprijs

Hedendaags

Musici

Jacob Lekkerkerker en Laurens de Man, orgel


In 2020 ontving het Orgelpark de Sweelinck oeuvreprijs. De voorzitter van de Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs Rein van der Kluit reikt deze prijs uit aan Loek Dijkman, oprichter van het Orgelpark. De prijsuitreiking wordt gevierd met muzikale bijdragen van Jacob Lekkerkerker en Laurens de Man, laureaten van de Sweelinck-Mullerprijs in respectievelijk 2009 en 2018.

 

Biografieën

Jacob Lekkerkerker
Jacob Lekkerkerker studeerde zowel orgel/improvisatie in Den Haag en Lyon, als kunstgeschiedenis en filosofie in Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie aan Goldsmiths, University of London in compositie en behaalde daar zijn PhD in 2020. Hij specialiseerde zich in studio/onlinecomposities gemaakt met orgelsamples, in samenwerking met sound engineer Nick Powell (Goldsmiths Music Studio’s). Hij is een pionier op het gebied van orgelklank en de akoestiek van monumentale kerken. Sinds 2016 ontwikkelt hij als director of music/organist-titulair van de Oude Kerk in Amsterdam een traditie van spatial music met het beroemde Vater-Müllerorgel. Hij was onder andere winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatie Concours en de Jur Naessens Prijs (Bimhuis).

Laurens de Man
Laurens de Man is een veelzijdig musicus: actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Momenteel is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vele eeuwen. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Hij won diverse prijzen, onder andere tijdens het Prinses Christina Concours in Den Haag en bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk