Vocaal: 75 Jaar Vrijheid

20ste Eeuw

Musici

Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst
Geerten Liefting, orgel

 

In het kader van de herdenking van ‘75 jaar vrijheid’ stelt kamerkoor Ad Parnassum een programma samen met 20ste-eeuwse a capella composities van onder anderen Calliope Tsoupaki, Rudolf Escher en Jurriaan Andriessen. Daarnaast hoort u opdrachtwerken geschreven door Wouter van Belle en Pelle van Esch. Geerten Liefting improviseert intermezzi op orgel.  

 

Biografieën

Kamerkoor Ad Parnassum brengt geestelijke en profane muziek op semi-professioneel niveau. Het koor zingt veelal onbekend werk. Onbekend ofwel omdat het nog nooit is uitgevoerd, ofwel omdat het vergeten ligt in indrukwekkende muziekarchieven, of ook wel omdat het speciaal voor Kamerkoor Ad Parnassum is gecomponeerd. De nadruk ligt op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten en muziek op Nederlandstalige teksten. Het kamerkoor staat sinds 1997 onder leiding van Anthony Zielhorst. Kamerkoor Ad Parnassum is opgericht in 1980, door het echtpaar Pieter van Moergastel en Lia Lighthart.
Geerten Liefting (1983) studeerde orgel, kerkmuziek en improvisatie aan het Utrechts Conservatorium, en compositie en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Momenteel studeert hij de koordirectie bij Wiecher Mandemaker en compositie bij Peter-Jan Wagemans aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde prijzen op internationale concoursen, waaronder de eerste prijs op het Hinsz-compositieconcours in Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn Renovatio Mundi in première bracht. Geerten Liefting is dirigent-organist van de Bonaventuraparochie te Woerden en cantor van de Protestantse Gemeente te Bunnik. Ook is hij assistent-organist van de Domkerk in Utrecht en de Grote of St.-Laurenskerk te Rotterdam. Geerten Liefting treedt veel op als organist, improvisator (onder meer bij zwijgende films) en dirigent. Hij is tevens actief als componist van voornamelijk koormuziek.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk