Accordeon, Sho, Orgel & Elektronica

Hedendaags

Musici

Naomi Sato, sho
Fanny Vicens, accordeon
Roman Bestion, synthesizers en elektronica
Louis-Noël Bestion de Camboulas, concept en orgel

 

In Organ Patterns versmelten vier instrumenten – sho, accordeon, synthesizer en orgel – met elkaar tot één groot orgel. Organist Louis-Noël Bestion de Camboulas ontwikkelde het concept voor deze sfeervolle performance, gebaseerd op composities en improvisaties van onder anderen Toshio Hosakawa.

 

Programma

Toshio Hosokawa (1955) 
- Cloudscape (delen uit en improvisaties over)
Steve Reich (1936)
- Phase Patterns
György Ligeti (1923-2006) 
- Harmonies

 

Biografieën

Naomi Sato (Tokio, 1975) deed, na haar opleiding in Japan, haar master saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze tevens improvisatie en compostie. Als saxofonist heeft ze met uiteenlopende orkesten en ensembles opgetreden, waaronder het Residentie Orkest, het Nieuw Ensemble en het Ives Ensemble. Ook treedt ze op met de sho. Ze werkte samen met musici als Theo Loevendie, Harrie Starreveld, Merlijn Twaalfhoven, Olivier Sliepen en Laura Carmichael. Met haar groep Duo X Project speelt ze kamermuziek, met het trio Karooshi improvisaties en met Vlinder Vangers vormt ze een sho + electronics duo.
Accordeoniste Fanny Vicens is een veelzijdig musicus die aan de Sorbonne in Parijs niet alleen accordeon maar ook piano en muziekwetenschappen studeerde. Daarna haalde ze haar master in piano, accordeon, pedagogie en hedendaagse muziek. Haar interesse gaat uit naar de historische uitvoeringspraktijk van klaviermuziek tussen 1500 en 1800 én naar de eigentijdse muziek. Ze bracht zo'n vijftig nieuwe composities in première. Haar carrière voert haar over de hele wereld, tot aan Taiwan en Zuid-Amerika toe. 
Roman Bestion is een telg uit het muzikale gezin Bestion de Camboulas. Hij studeerde jazz en geïmproviseerde muziek aan het conservatorium (CNSM) in de Franse hoofdstad en is actief in het Parijse muziekleven. 
Louis-Noël Bestion de Camboulas studeerde orgel, klavecimbel, kamermuziek en directie aan de conservatoria in Parijs en Lyon, bij docenten als Louis Robilliard, Willem Jansen, Yves Rechsteiner en François Espinasse. Hij won de Florentz-prijs in 2009, de Silbermann-competitie in Freiberg in 2011, en de Darasse-competitie in Toulouse in 2013. Sinds 2010 dirigeert hij ensemble Les Surprises. Louis-Noël Bestion de Camboulas is artist-in-residence bij de Foundation Royaumont, als organist van het Cavaillé-Coll-orgel aldaar.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk