Amsterdam Marimba Weekend: Composition Award / Grand Jam Session

Hedendaags

De vijfde editie van het Amsterdam Marimba Weekend vindt van donderdag 17 t/m zondag 20 maart 2022 plaats in het Orgelpark, Bimhuis en Generator Studio’s. 

Tijdens dit vierdaagse festival gewijd aan Marimba worden Internationale marimbaspelers, componisten en jonge talenten door Tatiana Koleva, ook wel “een van de beste marimbaspeelsters ter wereld” genoemd, in Amsterdam samengebracht.  Naast uiteenlopende concerten omvat het Amsterdam Marimba Weekend openbare masterclasses, workshops en een compositiewedstrijd, met in alle onderdelen veel ruimte voor jonge rising stars uit binnen- en buitenland en voor nieuwe muziek in uiteenlopende genres. Ook verwante instrumenten als de traditionele balafon, vibrafoon en de xylofoon zijn te horen.


Vanuit de hele wereld komen zij samen voor masterclasses, workshops, wereldpremières, clinics, concerten en nog veel meer!
 

Programma

Vanmiddag worden de winnaars van de AMW Composition award bekend gemaakt. Het slot optreden is de The Grand Jam Session met maarliefst drie orgels en vier mallet-/ percussie spelers. 
 

Musici


Tatiana Koleva, marimba/slagwerk
Jens Wollenschläger, Jan Hage, Jacob Lekkerkerker, Geerten van de Wetering: orgel 
Simon Moullier, vibrafoon 
Viktor Benev, slagwerk
Carlo de Wijs, hammond orgel 
Laurent Planells, drums


Muziek door: Manuela Nägele, Martin Georgiev, Ivan Vukosavljevic               
improvisaties - Grand Jam session

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk