Aspasia Nasopoulou: Een fantastische stad

Hedendaags

Musici

Aspasia Nasopoulou, compositie en concept
Bram van Sambeek, fagot
Tobias Borsboom & Yokiko Hasegawa, piano
Kevin Walton, stem
Marijn Korff de Gidts, percussie
Trevor Grahl, orgel
Antonis Pratsinakis, cello
Francesca Thompson, blokfluit en elektronica
Roberto Genova, tenor saxofoon
Fernando Oliveira, dans
Thanasis Deliagiannis, regie adviezen
Ernst Dullemond, decor


Nasopoulou schreef een avondvullend werk geïnspireerd door 'De onzichtbare steden' van Italo Calvino.

Een verzameling composities die Aspasia Nasopoulou schreef tussen 2011 en 2021 is geïnspireerd op het boek van Italo Calvino, De Onzichtbare Steden. Marco Polo, de koopman en avonturier uit Venetië, vertelt daarin aan Kublai Kan over zijn reizen door het rijk van de heerser. “Mij lijkt het dat je de steden die je beschrijft nooit hebt bezocht”, constateert Kublai Kan tegenover de immer vindingrijke Marco Polo. “Alles wat ik zie en doe krijgt zijn zin in een ruimte van de geest, waar dezelfde rust heerst als hier, in deze tuin”.

Hoort u Olinda, Eudoxia, Ersilia, Isaura? Of is het misschien Andria? Een uitgebreide line up van musici laat de vele gezichten horen van die ene stad die impliciet blijft.


*De afbeelding aan de rechterzijde is een fragment uit een kunstwerk van Melanja Palitta.


Biografie

Aspasia Nasopoulou
De muziek van componist Aspasia Nasopoulou is krachtig, diepgaand en expressief, vaak geïnspireerd door poëzie van vroeger en van nu. Door regelmatig visuele elementen toe te voegen als decor, video en dans bereiken haar voorstellingen een grote mate van intimiteit. Ze schreef voor uiteenlopende ensembles en solisten al meer dan 90 composities die worden uitgevoerd in binnen- en buitenland. Sinds januari 2021 is ze artistiek leider van Orkest De Ereprijs.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk