Cursus Orgelkunde: Klank & Luisteren 1

Anders

Het Orgelpark beschikt over niet minder dan acht orgels. De reden: hét orgel bestaat niet – elk orgel klinkt anders. In het Orgelpark kunnen musici dus de voor hun muziek best passende klankwereld kiezen. De cursus Orgelkunde staat dit voorjaar stil bij de vraag hoe die klankwerelden ‘werken’. Hoe zitten ze in elkaar en wat zijn hun achtergronden? Welke soorten orgelklank zijn er überhaupt en hoe hebben die zich door de eeuwen heen ontwikkeld? Kunnen we herkennen welke regio en periode een orgel representeert? Omdat de colleges ‘interactief’ zijn (dat wil zeggen met veel ruimte voor vragen en discussie), zullen we samen onze luistervaardigheid oefenen, met name aan de hand van live muziek. Bij elk college zal een andere organist aantreden.

De cursus Orgelkunde is uitsluitend toegankelijk voor GastVrienden. Leest u hier meer over ons GastVriendschap

 

Uitvoerenden

Hans Fidom, college
Léon Berben, orgels

 

Biografie

Léon Berben is organist, klavecinist en oude muziek-kenner. Hij maakte lange tijd deel uit van Musica Antiqua Köln. Hij is organist van het orgel in Ostönnen (Duitsland), dat onderdelen uit 1425 bevat.  

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk