Ensemble Global Gongs

Anders

Musici

Ensemble Global Gongs o.l.v. Sinta Wullur


Tientallen gongs, opgesteld volgens de uren van de klok, vormen de Gamelanklok. In deze bijzondere installatie met een ritueel karakter klinkt minimal muziek, gecomponeerd en verzameld door Sinta Wullur.

 

Biografie

Sinta Wullur is innovator in kruisbestuiving van culturen. Haar grote verdienste is de introductie van de chromatische gamelan in de podiumkunsten met haar projecten in de genres ‘East meets West’ en ‘East meets East’. Gelijktijdig met het ontwikkelen van nieuw repertoire voor workshops en cursussen op Global Gongs in 2019, ontstond de behoefte om een amateurgroep op te richten die met regelmaat op het instrumentarium kan spelen. Zo ontstond Ensemble Global Gongs. De groep is voortgekomen uit de pool van ervaren en nieuwe gamelanspelers in Nederland. De composities van Sinta Wullur zijn direct geïnspireerd door de bronnen van minimal music: Balinese, Javaanse gamelan, Afrikaanse en Indiase muziek. Duizelingwekkend, maar tegelijkertijd ook meditatief.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk