Min of Meer Minimal
Orgel & Saxofoonkwartet: Canto Ostinato

20ste Eeuw

Musici

Aart Bergwerff, orgel
Melisma Saxophone Quartet:
  David Cristóbal Litago, sopraansaxofoon
  Marijke Schröer, altsaxofoon
  Henriette Jensen, tenorsaxofoon
  Jonas Tschanz, baritonsaxofoon

 

Elk jaar kleuren andere instrumenten de uitvoering van Simeon ten Holts Canto Ostinato in. Deze keer concerteert organist Aart Bergwerff samen met een viertal saxofonisten in een arrangement van David Cristóbal Litago.

 

Programma

Simeon ten Holt (1923-2012)
- Canto Ostinato (1976)

 

Biografieën

Aart Bergwerff (1961) studeerde bij onder anderen Harald Vogel en Marie-Claire Alain. Hij is hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium en adviseur bij restauratie en nieuwbouw van orgels. Hij is organist van de Grote Kerk in Breda en cantor-organist van de Arminiuskerk van de Remonstrantse Gemeente in Rotterdam, waar hij het unieke Steenkuyl-orgel bespeelt. Het wereldberoemde Bätz-orgel in Den Haag (1762) heeft met zijn wendbare klank grote invloed gehad op Aart Bergwerffs muzikale en creatieve denken; hij ziet het orgel als een synthesizer-avant-la-lettre. Vanuit die gedachte initieert hij avontuurlijke projecten met het kerkorgel, van tangomuziek tot producties met videokunstenaar Jaap Drupsteen. Bergwerff won prijzen bij verschillende internationale orgelconcoursen.
Het Melisma Saxofoonkwartet is opgericht in 2009 en heeft zich in tien jaar tijd ontwikkeld tot een van de meest ambitieuze ensembles van zijn generatie. Het kwartet heeft in talloze series gespeeld en is uitgenodigd door festivals in heel Europa, waaronder het Bach Festival in Dordrecht, het Zwitserse Davos Festival, en het Grieg in Bergen Festival in Noorwegen. Opnamen van het kwartet zijn uitgezonden door de Zwitserse, Nederlandse en Mexicaanse radio.

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk