Vocaal: A ceremony of carols

20ste Eeuw

Musici

Nieuw Vocaal Amsterdam en Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss
Harmen Trimp, orgel en piano
Miriam Overlach, harp

 

Het jong zangtalent van Nieuw Vocaal Amsterdam brengt traditiegetrouw een tweetal kerstconcerten rond Benjamin Brittens klassieker A ceremony of carols.

 

Programma

Benjamin Britten (1913-1976)
- A ceremony of carols     
   Procession     
   Wolcum Yole     
   There is no Rose     
   That yonge child     
   Balulalow     
   As dew in Aprille     
   This little Babe     
   Interlude     
   In Freezing Winter Night     
   Spring Carol     
   Deo Gracias     
   Recession

 

Biografieën

Nieuw Vocaal Amsterdam (voorheen Nieuw Amsterdams Kinderkoor) is een klassieke zangopleiding met specialisatie opera, toegankelijk voor alle kinderen en jongeren vanaf vier jaar die graag zingen. NVA heeft 18 koren, met een opbouw in leeftijd en niveau. Kinderen die verschillende opleidingskoren doorlopen hebben en over voldoende talent en motivatie beschikken, kunnen uitgenodigd worden om te zingen in de Talentenkoren, behorend tot de beste klassieke kinderkoren in Nederland.
NVA werd opgericht in 2005, won sindsdien verschillende internationale prijzen en is regelmatig op de nationale media te horen en te zien. Op 30 April 2013 droeg NVA bij aan de muzikale omlijsting van de officiële beëdiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Naast gerenommeerd kinderkoor-repertoire als de Matthäus Passion, de Carmina Burana, de Missa Brevis, en de Ceremony of Carols van Britten voerde NVA een groot aantal opera's uit: Humperdincks Hänsel und Gretel, Brittens The Golden Vanity en The little Sweep, Philip Glass' The Witches of Venice, en Krása's beroemde kinderopera Brundibár. De leerlingen van NVA stonden onder leiding van onder anderen Mariss Jansons, Ed Spanjaard, Ton Koopman, Matthew Rowe, Ingo Metzmacher en Marc Albrecht. 
Cappella Amsterdam werd in 1970 door Jan Boeke opgericht. Chefdirigent is Daniël Reuss. Het koor zich toegelegd op moderne en op oude zangtechnieken. De nadruk in het repertoire ligt op oude meesters en nieuwe muziek, met speciale aandacht voor Nederlandse componisten, van Sweelinck tot Andriessen.
Harmen Trimp (1984) studeerde orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2013 rondde hij zijn master af met een recital in de Westerkerk te Amsterdam waar hij onder andere de Trois Danses van Jehan Alain (1911-1940) uitvoerde en de fantasie van Max Reger (1873-1916) over Wachet auf, ruft uns die Stimme! Tot 2016 was Trimp actief als vervangend organist in de Westerkerk te Amsterdam, waar hij ook Cappella Westerkerk begeleidde. Sinds 2016 is hij cantor-organist van de Thomaskerk te Amsterdam. Hij geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Een specialiteit van Trimp is het improvisatiespel. Hiervoor ontving hij diverse prijzen en werd uitgenodigd voor het prestigieuze Internationale Improvisatieconcours in Haarlem (2014).
Miriam Overlach (1980) studeerde in 2006 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Erika Waardenburg. Ze won diverse concoursen, zoals het Vriendenkransconcours, het Nederlands Harp Concours en het Deutsche Musikwettbewerb. Met haar ensemble Lumaka won ze bovendien het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. Ze concerteert met name in Nederland en Duitsland. Haar belangstelling voor eigentijdse muziek is groot. Miriam Overlach is artistiek coördinator van het compositieconcours van het Dutch Harp Festival, en werkt onder meer samen met Radio Kootwijk Live, het Grachtenfestival en het Huddersfield Contemporary Music Festival.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk