Volumina (GEANNULEERD)

20ste Eeuw

Vanwege de onzekerheden rondom de nieuwe coronamaatregelen die naar verwachting ingaan op zaterdag 27 november, is dit concert helaas geannuleerd.
Kaarthouders ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.

 

Musici

Asya Sorshneva, viool
Rafael Schwarzstein, klokkenspel
Peter Aidu, orgel


Werken van Bach, Ligeti en Martynow vormen de ingrediënten voor een concert met de bijzondere combinatie van viool, klokkenspel en orgel. Vladimir Martynov schreef 'Come in' voor het trio. Het programma wordt gecompleteerd met Ligetis ‘Volumina’ en solosonates voor viool van Johann Sebastian Bach.
 

Programma

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) Sonaten en partita's voor viool, solo 
György Ligeti (1923 - 2006) Volumina, voor orgel, solo 
Vladimir Martynov (1946) Come in, voor viool, orgel en klokkenspel

 

Biografieën 

Peter Aidu 
Peter Aidu is afgestudeerd aan het Conservatorium van Moskou met een specialisatie in piano en orgel. Hij bespeelt een aantal instrumenten, zoals het klavecimbel en de vleugel. Ook bespeelt hij instrumenten die minder vaak voorkomen, waaronder het hammerklavier en de luit. Zijn beheersing en uitvoeringsbereik verbazen zijn publiek regelmatig: van barok tot hedendaags, van de delicate uitvoering van de beste composities tot grootse opus die tweehandige uitvoering op twee vleugels tegelijk vereisen. Peter Aidu is winnaar van talrijke internationale concoursen. Ook zou je hem tegen kunnen komen in een park in Moskou waar hij op een gigantische doedelzak speelt. 


Yaroslav Schwarzstein
Yaroslav Schwarzstein is afgestudeerd aan de Musikhochschule Hannover als trompettist. Hij heeft enige tijd opgetreden met het Staatstheater Hannover orkest, speelde solo, en leidde orkesten bestaande uit jagers, brandweerlieden en reizigers. In 2009 hielp hij Peter Aidu in Moskou om de Persimfans nieuw leven in te blazen. Sindsdien is hij actief lid van dit ensemble, en bekleedt hij ook de functies van bestuurslid en hoofd iso-part. Daarnaast is Yaroslav Schwarzstein ook schilder, graficus en beeldhouwer. Hij is de auteur van verschillende grafische albums, waaronder Horse Soup en Blizzard. Ook heeft hij posters, illustraties en ontwerpen gemaakt voor muziekalbums. Als kunstenaar neemt hij deel aan theatrale projecten, tentoonstellingen en actief op het gebied van de hedendaagse kunst in Rusland en Duitsland. 


Asya Sorshneva
Asya Sorshneva is prijswinnaar van de Chesapeake Chamber Music Competition, twee keer laureaat van de Thomastik-Infeld Prize (Oostenrijk) en won de tweede prijs op de Brahms Chamber Music Competition. Ze treedt op met een reeks muzikanten, waaronder Lynn Harrell, Gidon Kremer en Garry Hoffman.  In 2020 verscheen het album met experimentele muziek ondersteund door Fancy Music, en in 2016 het album met werken van minimalistische muziek van Steve Reich, John Adams en Valentin Silvestrov. Ook leidde ze in het verleden het internationale muziekfestival LegeArtis in Lech-am-Arlberg in Oostenrijk. Ook heeft ze deelgenomen aan Persimfans, een symfonie-ensemble dat speelt zonder dirigent, die de ideeën van kunstenaars over muziek en kunst van de jaren twintig verkent.  

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk