Vrij naar Franck 2

Het Orgelpark besteedt aandacht aan het werk van César Franck met een viertal concerten. Centraal staan transcripties voor orgel van orkestwerken én transcripties voor pianokwintet van orgelwerken. Deze avond hoort u de orgelversie van de beroemde Symfonie in d kleine terts, en een orgelbewerking van Prélude, choral et fugue, oorspronkelijk voor piano gecomponeerd.

 

Musicus 

Peter van de Velde, orgel

 

Programma

Orgeltranscripties van werken van César Franck (1822-1890) 
-    Prelude, choral et fugue (piano)
-    Larghetto (strijkkwartet)
-    Symphonie en ré mineur (orkest)

 

Over Peter Van de Velde 

Peter Van de Velde studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium. Daar behaalde hij in 1996 het Meesterdiploma als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker. Tijdens en na zijn studie volgde hij meestercursussen voor orgel, uitvoeringspraktijk en improvisatie. Begin 2002 werd Peter Van de Velde benoemd tot organist-titularis van de Antwerpse kathedraal waar hij sinds 2020 ook muziekdirecteur is. Hij is als organist ook verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk. Hij geniet grote faam als begeleider van koren en solisten en treedt geregeld op met onder andere het Vlaams Radiokoor, violiste Nadja Nevolovitsch en met het Antwerp Symphony Orchestra en dirigenten als Martin Brabyns, Philippe Herreweghe, Karel Deseure en Peter Biloen. Als concertorganist is Peter Van de Velde regelmatig te gast op gerenommeerde orgelfestivals in binnen- en buitenland. Hij concerteerde al in de meeste Europese landen en ook in Rusland, Japan, Egypte, Canada, de Verenigde Staten en op de Filipijnen.

Foto © Koen Broos 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk