Vrij naar Franck 4

Het Orgelpark besteedt aandacht aan het werk van César Franck met een viertal concerten. Centraal staan transcripties voor orgel van orkestwerken én transcripties voor pianokwintet van orgelwerken. In het laatste concert van dit Franckfeest hoort u een bewerking van de Variations symphoniques voor orgel. Daarnaast speelt Bobby Mitchell de originele versie voor piano van Prélude, choral et fugue.


Musici

Laurens de Man, orgel
Bobby Mitchell, piano

 

Programma

Cesar Franck (1822-1890)
-    Variations symphonique (orgel en piano)
-    Prelude, choral et fugue (pianosolo)

 

Over Bobby Mitchell

De Amerikaanse pianist Bobby Mitchell interesseert zich in zowel hedendaagse muziek als voor muziek uit voorbije eeuwen. Naast de moderne piano bespeelt hij de fortepiano en profileert hij zich graag als improvisator en componist. Als solist is hij voor het vierde pianoconcert van Beethoven op tournee gegaan met het Orkest van de Achttiende Eeuw, onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij gaf vele concerten in binnen- en buitenland en soleerde in het verleden onder meer met het World Youth Symphony Orchestra.


Over Laurens de Man

Laurens de Man is een veelzijdig musicus: actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Momenteel is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vele eeuwen. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Hij won diverse prijzen, onder andere tijdens het Prinses Christina Concours in Den Haag en bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach”. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen.


 Foto © Jiyang Chen

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk