Slotconcert

Hedendaags

- Hugo Morales Murguia (1979): Plektron (2011)
Goska Isphording - klavecimbel & electronica


- Tero Lanu (1975): Introduction and Dance (2017)
Ugly Pug ensemble: Juho Myllylä – blokfluiten, Clémence Schiltz - viola da gamba, Wesley Shen – klavecimbel

- Petra Stump: MÖGE DIE ÜBUNG GELINGEN (2020)
Maja Mijatović (klavecimbel)


Apollonio Maiello (1993): New Work (2021)
Ugly Pug ensemble: Juho Myllylä – blokfluiten, elektrische gitaar en elektronica, Clémence Schiltz - viola da gamba, Wesley Shen – klavecimbel, Apollonio Maiello, piano 


- Giovanni de Macque (c1550–1614): Prima Gagliarda (from GB-Lbl: MS Add. 30491)
Giovanni Picchi (1571/2 –1643): Pass’e Mezzo (from Balli d’Arpicordo, Venice, 1620)
Anonimus: Canzona detta “La bella vita”
Menno van Delft – klavecimbel
 

- Robert van Heumen (1968): KP6-3.7 (2018)
Robert van Heumen (Utopa orgel & elektronica)


- Prijsaankondigingen
Winnaar van de Black Pencil Prijs 2021
Winnaar van de Componisten Competitie 2021
Winnaar van de Klavecimbel Competitie 2021


- Roderik de Man (1941) - Buffoni XL  (2013, rev. 2021)
Ensemble BLACK PENCIL Jorge Isaac – blokfluit, Matthijs Koene – panfluit, Esra Pehlivanli – viola, Marko Kassl – accordion, Enric Monfort – percussie, Gosia Klajn – klavecimbel, Victoria Lerche – klavecimbel, Ere Lievonen - orgel

 

Biografieën

Maja Mijatović
Maja Mijatović studeerde klavecimbel aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten Wenen en is ook een professioneel geschoolde fluitist. De muzikale taal van de hedendaagse avant-garde en het brede repertoire van Oude Muziek vormen de twee belangrijkste aandachtspunten voor haar artistieke werk. Haar bereidheid om nieuwe klanken en speeltechnieken voor het klavecimbel te onderzoeken, evenals haar toewijding en compromisloos streven naar muzikale expressie, vormen de drijvende krachten achter haar nauwe samenwerkingen met componisten. Ze is medeoprichter van Ensemble Klingekunst en speelde een beslissende rol in de releases van het ensemble. Ze werkte ook samen met andere ensembles, zoals Wiener Collage, PHACE en Die Reihe, Ze heeft deelgenomen aan festivals voor zowel oude als nieuwe muziek, waaronder Wien Modern en Warsaw Autumn.

Menno van Delft
Menno van Delft studeerde klavecimbel, orgel en musicologie in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In 1988 won hij de klavecimbelprijs op de C.Ph.E. Bach Competitie in Hamburg en maakte vervolgens zijn debuut op het Holland Festival Oude Muziek Utrecht. Hij heeft concerten en masterclasses gegeven in heel Europa, Japan en de VS. Ook heeft hij talloze cd-opnames gemaakt en opgetreden op radio en televisie. Hij doceert klavecimbel en basso continuo aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg.


Wesley Shen
Wesley Shen is een klavecinist en pianist uit Toronto, gespecialiseerd in hedendaagse muziek.


Roderik de Man
Roderik de Man studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tegelijkertijd nam hij deel aan de compositieklas van Kees van Baaren en werkte hij in de elektronische studio onder toezicht van Dick Raaymakers. Hij kreeg veel opdrachten van onder andere het Fonds Podiumkunsten NL, en schrijft zowel instrumentale werken als werken voor instrumenten gecombineerd met elektronica. Zijn oeuvre bestaat uit solowerken, kamermuziek, orkest-, ensemble- en koormuziek. Veel van zijn werken zijn verkrijgbaar op cd. Zijn muziek werd meerdere malen geselecteerd door de internationale jury van de International Society for Contemporary Music. Voor zijn muziek ontving hij meerdere prijzen.


Black Pencil
Het virtuoze ensemble BLACK PENCIL werd opgericht in 2010. In datzelfde jaar vond het debuutconcert plaats in het Amsterdamse Concertgebouw, gevolgd door de wereldpremières van enkele nieuwe werken op het grootschalige festival Istanbul: Culturele Hoofdstad van Europa 2010. Het ensemble richt zich op een breed repertoire en de uitvoeringen kenmerken zich onder andere door originaliteit, virtuositeit en unieke instrumentatie. Het ensemble heeft talloze concerten gegeven in Nederland, Duitsland, Ierland, Turkije, Spanje, Denemarken en Venezuela. Naast de concertactiviteiten wordt het ensemble met haar ‘Black Pencil Academy’ regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven voor musici en componisten.

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk