Blokfluitensemble Brisk 35 Jaar! (uitverkocht)

Romantiek

Musici

Alide Verheij, Susanna Borsch, Marjan Banis en Bert Honig, blokfluiten
Laurens de Man, orgel


Blokfluitkwartet Brisk viert haar 35 jarig bestaan met 'Four in one', een programma  met canons, ricercares, canzones en fuga's van Byrd, Gabrieli, Bach en Schumann. Natuurlijk zullen delen uit Bachs Kunst der Fuge niet ontbreken.

 

Biografieën

BRISK
BRISK betekent levendig en wakker. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over de musici van blokfuitensemble BRISK. Luchtigheid en variatie in stijl en sfeer zijn de ingrediënten voor hun concerten. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van BRISK. Het kwartet verschijnt altijd op het podium met een enorme verzameling blokfluiten en is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.Vele componisten droegen werk op aan BRISK. Het kwartet maakt ook regelmatig muziekproducties voor kinderen. Sinds 1986 gaf het kwartet talloze concerten bij gerenommeerde podia en op bekende festivals in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid-Amerika. Speciaal voor hun 35-jarig jubileum maakte BRISK Four in One, een avontuurlijk programma met Laurens de Man, een jong orgeltalent.

 

Laurens de Man
Laurens de Man is een veelzijdig musicus: actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Momenteel is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vele eeuwen. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Hij won diverse prijzen, onder andere tijdens het Prinses Christina Concours in Den Haag en bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk