Ensemble Temko & Orgel: Première
Min of meer Minimal Festival

Orgel & Ensemble

Musici

TEMKO
 Aart Strootman, gitaar
 Fred Jacobsson, bas
 Ramon Lormans, percussie
Hayo Boerema, orgel

 

Het Orgelpark heeft Aart Strootman een compositieopdracht verleend voor een werk dat past in het minimalrepertoire van ensemble TEMKO, dat hij samen met Fred Jacobsson en Ramon Lormans vormt. Daarnaast staat Shri Camel van Terry Riley op het programma. 

 

Lees meer over het Min of meer Minimal Festival in onze rubriek 'uitgelicht'.

 

Biografieën

TEMKO bestaat uit drie musici die klassiek zijn opgeleid, maar zich voeden met pop, rock en jazz. Ieder brengt zijn eigen expertise mee: Aart Strootman is gitarist, componist en muziektheoreticus, bassist Fred Jacobsson exploreert sounddesign en elektronische muziek, Ramon Lormans is een inventief percussionist die een groot arsenaal aan instrumenten op het podium introduceert. Het idioom dat ze gezamenlijk ontwikkelen beweegt zich vrijelijk tussen gecomponeerde muziek, minimal music, ambient, progressieve rock en improvisatie. 
Hayo Boerema studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie. Verdere specialisatie volgde in improvisatie (bij Jos van der Kooy en Naji Hakim) en Frans-symfonisch orgelrepertoire (bij Ben van Oosten). Hij won prijzen bij concoursen in onder meer Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St.-Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Sinds december 2005 is Hayo Boerema organist van de St.-Laurenskerk te Rotterdam. Sinds 2010 is hij verbonden aan de Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk