Open Dag Ihkv Nationale Orgeldag

Orgel Solo

Open Huis

Een buitenkans voor wie altijd al eens de orgels van het Orgelpark van dichtbij heeft willen bekijken. Hans Fidom licht de geschiedenis en de samenstelling van de inmiddels acht pijporgels toe en beantwoordt vragen. Geregeld zal daarbij een van de orgels tot klinken komen. Let op: het is niet mogelijk als bezoeker de orgels zelf te bespelen.

 

Biografie

Hans Fidom (1967) werkt bij het Orgelpark in Amsterdam als leider van het Orgelpark Research Program. Hij is bijzonder hoogleraar Orgelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hans Fidom studeerde Muziekwetenschap en Orgelkunde aan respectievelijk de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. In 1993 studeerde hij cum laude af aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2002 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit.
Hans Fidom was secretaris van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis en is als gecertificeerd orgeladviseur lid van het College van Orgeladviseurs Nederland. Ook is hij examinator van de Landelijke Opleiding tot Orgeladviseur (LOTO). Hans Fidom was hoofdredacteur van het tijdschrift Het Orgel van 1996 tot 2006. Zijn boek over Nederlandse orgels uit de vroege 20ste eeuw wordt aan diverse conservatoria en bij de opleiding tot orgeladviseur als leermiddel gebruikt.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk