Orgel & Ensemble: Kate Moore

Hedendaags

Musici

Herz Ensemble 
  Jellantsje de Vries, viool 
  Elisabeth Smalt, altviool 
  Lidy Blijdorp, cello 
  Marieke Schut, hobo 
  Lies Beijerinck, houten hoorns
  Geerten van der Wetering, orgel 
  Mei-Yi Lee, percussie 
  Laura Sandee, piano 
  Kate Moore, bas
Matthijs Koene, panfluit
Annette Schenk, klarinet

 

In opdracht van het Orgelpark componeert Moore nieuw werk voor orgel en panfluit: The Crow and other short stories. De verschillende delen van The Crow hebben gemeenschappelijk dat ze zijn gebaseerd op mythen en legenden over de natuur. De mythen zijn in een modern jasje gestoken en gaan over een specifieke plaats of een specifiek schepsel. Moore liet zich inspireren door de schrijvers Geoffrey Chaucer en Walt Whitman, die vaak verhalen over ontmoetingen met bijzondere karakters. 
 

Programma

Kate Moore (1979)
- The Crow and other short stories (2019), world premiere and Orgelpark commission
- 101 (2003) 
- Ridgeway (2009) 
- Bushranger Psychodrama (2017) 
- Sliabh Beagh (2015) 
- The Dam (2015) 


Het Herz Ensemble ontstond in 2017 toen componist Kate Moore een concert samenstelde voor het Orgelpark. De samenwerking beviel zo goed dat een nieuw ensemble was geboren. Het Herz Ensemble is vernoemd naar Herz Cycle, de compositie die Moore in 2015-2016 schreef. Cyclus en ensemble delen dezelfde uitgangspunten: vrouwelijke iconografie, de verering van heilige plaatsen, en muziek als ritueel en medicijn. De langdurige samenwerking stelt componist en musici in staat om hun gemeenschappelijke muzikale taal uit te breiden en te verfijnen.
 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk