Simeon Ten Holt: Canto Ostinato

Orgel & Ensemble

Musici

Aart Bergwerff, orgel
Jeroen van Veen, piano
 

Met Canto Ostinato beleefde de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012) zijn doorbraak. Canto behoort tot de meest gespeelde Nederlandse composities. Doordat Ten Holt veel vrijheid geeft aan de spelers is elke uitvoering telkens verrassend anders. Ook de bezetting van Canto varieert. Vanmiddag hoort u de combinatie orgel-piano. 

 

Programma

Simeon ten Holt (1923-2012)
- Canto Ostinato

 

Biografieën

Organist Aart Bergwerff (1961) studeerde bij onder anderen Harald Vogel en Marie-Claire Alain. Hij is hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium en adviseur bij restauratie en nieuwbouw van orgels. Hij is organist van de Grote Kerk in Breda en cantor-organist van de Arminiuskerk van de Remonstrantse Gemeente in Rotterdam, waar hij het unieke Steenkuyl-orgel bespeelt. Het wereldberoemde Bätz-orgel in Den Haag (1762) heeft met zijn wendbare klank grote invloed gehad op Aart Bergwerffs muzikale en creatieve denken; hij ziet het orgel als een synthesizer-avant-la-lettre. Vanuit die gedachte initieert hij avontuurlijke projecten met het kerkorgel, van tangomuziek tot producties met videokunstenaar Jaap Drupsteen. Bergwerff won prijzen bij verschillende internationale orgelconcoursen.

 

Pianist Jeroen van Veen (1969) is initiatiefnemer van vele concertseries in onder andere het Amsterdamse Concertgebouw, hij treedt als solist op met diverse orkesten over de hele wereld en is tevens actief als componist. Canto Ostinato voor vier piano's nam hij eerder op met zijn partner Sandra van Veen, waarbij Jeroen ook de opnameproductie deed. De cd werd bekroond met een 'Gouden Plaat'. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk