Symposium: Psalm Production in Amsterdam

Op 20, 21 en 22 oktober presenteert het Orgelpark in samenwerking met de International Musicological Society een symposium rond Jan Pietersz. Sweelinck, een van de grootste Nederlandse componisten ooit. Aanleiding is dat hij op 16 oktober 1621 overleed, precies vierhonderd jaar geleden.
Het symposium maakt deel uit van het Sweelinckfestival dat deze week op allerlei plaatsen in Amsterdam wordt gevierd. Ook in het Orgelpark vinden Sweelinck-concerten plaats; zie onze agenda.
De voertaal van het symposium is hoofdzakelijk Engels. Daarom staat hieronder het overzicht van het symposiumprogramma in deze taal.
Het symposium vindt weliswaar plaats in het Orgelpark maar is ook online te volgen via Zoom:

 https://vu-live.zoom.us/j/4538079015?pwd=b0ZKUFdMa1cvRVhXaWw5N2F6Zzg2QT09


On 20, 21, and 22 October, a Sweelinck Symposium will take place in the Orgelpark, organized in cooperation with the International Musicological Society. Sweelinck is one of the greatest Dutch composers ever; he died four hundred years ago, on October 16th 1621.
The symposium is part of a larger Sweelinck festival in Amsterdam: the city celebrates him with concerts in several venues. The Orgelpark hosts three concerts as well; check our agenda for more information.

 

Programma

Moderator: Simon Groot

13.30 Welcome
13.45 KEYNOTE Rudolf Rasch: Sions galm / De Psalmen Davids op maatzang
           gesteld
14.45 Jaco van der Knijff: Het psalmboek van Sweelinck
15.30 Break
16.00 Pieter Dirksen: Sweelinck and the Dutch Tradition of Psalm Variations
16.45 Andreas Schlegel: Sweelinck-Psalmen im schweizerischen Engadin
17.30 Final discussion
18.00 End
20.15 Concert

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk